Objavte čaro a jednoduchosť prípravy nevarených "RAW" receptov

RRECEPTY SÚ BEZ MLIEKY, LEPKU, RAFINOVANÉHO CUKRU

Pohánkovo - makový závin

Pribináčik je plný vitamínov a antioxidantov, práve vďaka brusniciam, sušeným pri nízkej teplote do 40 °C, vďaka nej je zachovaná ich výživová hodnota a sú bez prídavku cukrov a iných konzervantov. Okrem toho jeho príprava je rýchla a jednoduchá.

INGREDIENCIE:

Cesto:

2 hrnčeky 2-3 dni naklíčenej pohánky (alebo aspoň 1 hodinu)

½ hrnčeka ľanových semiačok

1 PL škorice

2PL rastlinného sladidla – med, datľová pasta, ...

1 stredne veľké jablko

Maková náplň:

1 hrnček maku

Citrónová šťava

½ hrnčeka maku

5 – 10 g sušenej brusnice

Rastlinné sladidlo (med, datle, čakankový sirup...)

POSTUP:

Pohánku spolu s jablkom rozmixujeme, zahustíme ľanovými rozmixovaným semiačkom, pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme cesto. Pokiaľ je cesto redšie pridáme ešte ľanové semiačka.

Cesto si rozvaľkáme cez potravinovú fóliu alebo utľapkáme prstami, natrieme naň pripravenú makovú náplň (ktorú si pripravíme rozmixovaním všetkých ingrediencií). Opatrne stočíme.

MOJE TIPY:

  1. Ak si roládu chceme nechať v RAW kvalite – odporúčam skladovať v mrazničke, ľanové semiačka rýchle žltnú.

  2. Roládu si môžete aj upiecť pri 180°C približne 45 min.