Pohánka neobsahuje žiaden lepok, je vhodná aj pre celiatikov. Je bohatá na vitamíny skupiny B a tiež vitamíny C a E. Taktiež v nej nájdeme bohatý zdroj všetkých ôsmich esenciálnych aminokyselín. Podiel rutínu je v pohánke najvyšší spomedzi všetkých rastlín, má vysoký obsah minerálov vápnik, draslík, železo a horčík.
Portulaka zeleninová je "burinou", ktorá sa veľmi rýchlo nekontrolovane rozrastá, a tak sa stáva nočnou morou záhradkárov. Ale sú krajiny, v ktorých sa dokonca pestuje cielene a používa sa ako potravina. Bohužiaľ, vo väčšine ostatných krajín, vrátane Slovenska, sa považuje za burinu a preto sa zo záhrad a parkov odstraňuje a následne vyhadzuje.
Pribináčik je plný vitamínov a antioxidantov, práve vďaka brusniciam, sušeným pri nízkej teplote do 40 °C, vďaka nej je zachovaná ich výživová hodnota a sú bez prídavku cukrov a iných konzervantov. Okrem toho jeho príprava je rýchla a jednoduchá.